سرطان پستان چگونه به وجود می آید ؟
سرطان پستان معمولا با تشکیل یک تومور کوچک و محدود (lump)، یا به عنوان رسوبات کلسیم (microcalcifications) شروع می شود و سپس از طریق کانال های داخل پستان به گره های لنفاوی یا از طریق جریان خون به سایر اعضای بدن گسترش می یابد. همراه باشید با رادیولوژی سرو سونوگرافی پستان اصفهان تا بیشتر راجع به علل و علائم سرطان پستان بخوانیم.
تومور ممکن است رشد کند و در بافت اطراف پستان، مانند پوست یا دیواره قفسه سینه نفوذ کند. انواع مختلف سرطان پستان سرعت رشد و گسترش مختلفی دارند – در برخی انواع سال ها طول می کشد تا از پستان خارج شوند، و در برخی دیگر به سرعت رشد می کنند و به بافت های دیگر گسترش می یابند (متاستاز می دهند).
سلول های سرطانی پستان، حتی اگر در یک عضو دیگر باشد، باز هم سلول های سرطانی پستان هستند. بیایید با یک مثال موضوع را بازتر کنیم، به عنوان مثال، اگر سرطان پستان به ریه های شما گسترش یابد، این بدان معنا نیست که شما سرطان ریه دارید.
اگر چه سرطان پستان می تواند به هر بخشی از بدن شما گسترش یابد، اما مکان هایی خاصی وجود دارد که احتمال بیشتری برای رفتن وجود دارد، از جمله گره های لنفاوی، استخوان ها، کبد، ریه ها و مغز.
برخی از این توده ها خوش خیم (غیر سرطانی) هستند، اما برخی از آنها می توانند بدخیم (سرطانی) باشند. تنها راه مطمئن برای تشخیص بین توده خوش خیم و سرطانی این است که بافت توسط یک متخصص بررسی شود.
علائم و نشانههای سرطان پستان
معمولا تودهای را که در سینهها یافت میشود با سرطان پستان مرتبط هستند. اما اغلب مواقع وجود یک توده در سینه به معنی سرطان سینه نخواهد بود دلایل معمول تودههای خوش خیم سینه عبارتند از:
- عفونت بافت سینه
- بیماری فیبروکیستیک سینه
- فیبروآدنوم سینه
- نکروز چربی
- در نکروز بافت چربی سینه، توده ایجاد شده را با کمک بیوپسی میتوان از توده سرطانی تشخیص داد.
اگرچه اکثر تومورهای سینهای به علت وضعیتهایی به وجود میآیند که کمتر جدی هستند، همچنان معمولترین علائم سرطان سینه تشکیل تودههای جدید و بدون درد سینه است.
همچنین ممکن است یک زن برای اولین بار در زمان انجام معاینه سینه متوجه تغییراتی که در سینه اش رخ داده است شود، یا یک درد خفیف غیر معمولی که به نظر نمیرسد از بین برود، تجربه کند. نشانههای اولیه سرطان سینه عبارتند از:
- تغییر شکل در نوک سینه
- دردی که تا بعد از عادت ماهانه بعدی از بین نمیرود
- توده تازهای که تا بعد از عادت ماهانه بعدی از بین نرود
- ترشحات شفاف، قرمز، قهوهای یا زرد از نوک یکی از سینهها
- قرمزی، تورم، خارش پوست، حساسیت در پوست یا جوش روی سینه که دلیلی برایش وجود ندارد
- تورم یا توده در اطراف استخوان ترقوه یا زیر بازوها
- توده سفت با گوشههای نا منظم احتمالی بیشتری دارد که تودهای سرطانی باشد
رادیولوژی سرو ، مرکز سونوگرافی پستان اصفهان
مطالب پیشنهادی :
آشنایی سونوگرافی دوبعدی و سه بعدی